Sunday, January 27, 2008

At The Drive-in - Relationship of Command



Όπως δημοσιεύτηκε στις "Επιλογές" της Κυριακάτικης Μακεδονίας, στις 27 Ιανουαρίου

Θυμάμαι σαν σήμερα τη μέρα που η ουράνια Τίνα Χρόνη ήρθε στο γραφείο μου και μου άφησε ένα χαρτάκι. Πάνω έγραφε: "At the drive -in, ψάξ'τους". Δεν πρόλαβα, όμως, γιατί η Τίνα τα έκανε όλα γρήγορα. Αμέσως μου έφερε τον αγαπημένο της δίσκο, για να τον ακούσω.
Δεν ήταν ο πρώτος τους, ήταν όμως ο πρώτος που είχε ακούσει εκείνη, κι έφτανε για να προκαλέσει έναν "έρωτα" που διήρκεσε μέχρι το τέλος της σύντομης ζωής της. Το "Relationship of Command" έμελλε να μείνει χαραγμένο στις ψυχές μας ως ένα από τα πιο αγαπημένα ακούσματα μιας λατρεμένης φίλης και να αποτελέσει, τελικά, το soundtrack μιας μεγάλης απώλειας.
Το στιλ του συγκροτήματος καθρεφτίζεται τέλεια σε αυτό το τελευταίο και πιο δημοφιλές άλμπουμ τους. Ανένταχτο, μοναδικό, για πολλούς πρώιμα emo, post hardcore, σκοτεινό, μελαγχολικό, δυνατό, ειλικρινές, ξεκάθαρο, το "Relationship of Command" δεν είναι καθόλου δύσκολο να σε κερδίσει. Με μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, το "One Armed Scissor" στο tracklist του, αποτελεί σίγουρα το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος.
Λίγο αργότερα οι At The Drive- in διαλύθηκαν. Ήταν Φεβρουάριος του 2001, και η Τίνα είχε ταξιδέψει στο Άμστερνταμ για να τους δει ζωντανά. Η χαρά της ήταν απερίγραπτη, και για εβδομάδες συζητούσε μόνο αυτό. Δύο ημέρες πριν από τη συναυλία, και όσο η Τίνα και ο Ρύκιος βρίσκονταν ήδη εκεί, οι At The Drive- in ανακοίνωσαν ότι διαλύονται. Τη θυμάμαι να λεει: "Περάσαμε υπέροχα, δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς στο Άμστερνταμ. Δεν μπορώ να ξεπεράσω, όμως, το ότι έφτασα τόσο κοντά στο να τους δω, και τώρα αυτό δεν θα γίνει ποτέ!".
Δύο χρόνια και εννιά μήνες αργότερα η Τίνα "έφυγε" για πάντα. Σαν σήμερα είχε τα γενέθλιά της. Κι εμείς τη θυμόμαστε και την αγαπάμε, πάντα με το αγαπημένο της soundtrack.

Dissect a trillion sighs away, will you get this letter?
Jagged pulp sliced in my veins, I write to remember
'Cause I'm a milliion miles away, will you get this letter?
Jagged pulp sliced in my veins, I write to remember

2 comments:

0comments said...

Το πολύ μελαγχολικό φθινόπωρο του 2003 ...
Όταν πολλοί μαζί, άγνωστο πως, αποφασίσαμε ν' αλλάξουμε ζωή, μακριά απ' τη Θεσσαλονίκη.

labrosauros said...

μερικοι ανθρωποι δε ξεχνιουνται ποτε,κι ας βοηθανε σ αυτο 450 ml δυο τρεις φορες το χρονο.Πολλοι γιναμε καλυτεροι...κι οσο θυμαμαστε τα παντα εξακολουθουν να ζουνε μεσα μας.